cs-CZen-US

cyklopoute.cz

cyklistika s dalším rozměrem 
Perfection is in our nature.

Příroda

Kolo je ideální prostředek pro poznávání krajiny
BMX is Back.

Parta

Příležitost poznat nové tváře

PODROBNÉ INFORMACE K CYKLOPOUTI 2024

Milí cyklopoutníci,

zasíláme podrobné informace k Cyklopouti 2024.


Přečtěte si tyto pokyny pozorně.


Aktuální informace

Máme radost, že i na jubilejní 20. ročník cyklopoutě se sejde velká skupina cyklopoutníků různého věkového rozmezí mužů i žen ze všech koutů naší země. 

DOPRAVA do UHERSKÉHO BRODU A VÝLUKA, ČTĚTE POZORNĚ

Doporučujeme cyklopoutníkům (pokud jedou na sraz do Uherského Brodu vlakem), aby si zarezervovali přepravu kola z jejich místa nástupu. Vzdálenost terminálu k místu prezentace (Sportovní hala na Mariánském nám.) je přibližně 600 metrů. Podle aktuálních informací je naplánována výluka traťové koleje mezi stanicemi (Kunovice a Hradčovice), což ovlivňuje všechny příchozí vlaky od „hlavního koridoru“. Rychlíky přijíždějící ze směru Praha, Ostrava, a částečně i Brno, končí ve stanici Staré Město u Uherského Hradiště. Odtud, dle našich informací, bude zajištěna náhradní autobusová doprava, která však velmi omezuje přepravu (množství kol) „na autobus“, resp. do dodávky (cca 7 kol). Apelujeme tedy na všechny, kteří jedou vlakem do Uherského Brodu, aby si zarezervovali přepravu kola, co nejdříve. 

PREZENCE - pátek 2. srpna 2024

PREZENCE proběhne v pátek 2. srpna 2024 od 16:30 do 18:30 hodin ve Sportovní hale na Mariánském náměstí v Uherském Brodě (vedle restaurace Amos), GPS: 49.0254908°N, 17.6461125°E. Zde bude připraveno prezenční stanoviště označené logem Orla a Cyklopoutí. Budeme zde také nocovat. Při prezenci prokáže každý svoji totožnost, platný občanský průkaz nebo pas, mladší 18 let odevzdají tzv. Kartu mladších. Dále předloží, že má s sebou cyklistickou přilbu, reflexní vestu a v případě účastníků mladších 18. let tzv. kartu mladších podepsanou zákonným zástupcem a osobou, která je uvedena jako doprovod.

Účastníci obdrží u prezence tašku s doporučenými trasami jednotlivých etap, které budou v nejbližší době ke stažení (a nahrání do mobilů) na stránkách cyklopoutí www.cyklopoute.cz. Doporučujeme mít s sebou vlastní mapy nebo ještě lépe GPS navigaci v mobilu. Nejaktuálnější verzi vč. grafické verze map si můžete stáhnout zde: https://mega.nz/folder/XP4TCYwC#C_T1sPA9zCDqzRNab7IpSg .
Můžete je nahrát např. do Garminu, Locusu a dalších zařízení. Kdo používá Mapy.cz, může použít odkaz zde: https://mapy.cz/s/geseguloko nebo QR kód pod odstavcem. Stačí v počítači kliknout na zeleně označený text „* Uložit“ a automaticky se mu načtou do mobilní aplikace Mapy.cz. V té musí být uživatel samozřejmě přihlášený pod stejným uživatelským účtem.

Rozdělení do skupinek (podle vlastního uvážení), v nichž pak budou cyklisté absolvovat jednotlivé etapy, proběhne při prezenci a případné doplnění po představení organizačního týmu, př. změny po 1. etapě. Skupinku nemůže tvořit jednotlivec. Ideální počet je 3-8 osob ve skupince.

Součástí ceny cyklopoutě je také originální „Credenciál“ cyklopoutníka, který je určen na sbírání razítek ze zajímavých míst během cyklopouti. Otisky se dají získat většinou v informačních centrech, na různých památkách, v klášterech a někdy i v kostelích. 

Věci s sebou

Kolo v BEZVADNÉM technickém stavu!! Servisman bude provádět servis kol až v průběhu první etapy.
Pokud absolvujete cyklopouť na elektrokole (doporučujeme samozřejmě i pro normální kola), vezměte si s sebou plachtu na jeho zakrytí. Dále cyklistickou přilbu, cyklistické rukavice, reflexní vestu, láhve na vodu, spacák, karimatku, náhradní obuv, přezůvky, dostatek léků, plavky, opalovací krém a krém po opalování, pokrývku hlavy, cyklistické a sluneční brýle, repelent, toaletní papír, další osobní věci v zavazadle. Je nutné si vzít vlastní plastový talířek/miska/ešus, příbor, lžičku, velkou lžíci, hrnek (resp. ekologický kelímek z loňského ročníku), utěrku. Bude důležité dbát na dostatečný přísun tekutin (doporučujeme vzít si s sebou „vitacity“). Podle vlastního uvážení finanční prostředky v KČ i € (EURO).


Souhrnný program v Uherském Brodě: 

Pátek 02.08.2024

16:30 – 18:30 prezence (Sportovní hala, Mariánské náměstí 13). 

18:30 – adorace za orelskou jednotu v Uherském Brodě (Farní kostel Neposkvrněného početí Panny Marie na Masarykově náměstí).

19:00 – mše svatá ve farním Neposkvrněného početí Panny Marie na Masarykově náměstí.

19:45 - krátké představení organizačního týmu a aktuální informace k průběhu pouti, časový harmonogram dalších dní. Účast všech cyklistů na zahájení je nutná! 

20:15 – 21:30 večeře na Orelském stadionu. GPS: 49.0176153N, 17.6483994E .) 

22:30 - 6:15 – noční klid ve Sportovní hale. 

Sobota 03.08.2024

07:00 – mše svatá klášterní kostel (na Mariánském náměstí).

07:45 – 08:30 snídaně (Sportovní hala, Mariánské náměstí 13).

08:00 - 9:15 nakládka a uložení osobních věcí (tj. spacák, karimatka a osobní zavazadlo s věcmi) do doprovodného autobusu proběhne nad Sportovní halou na Mariánském náměstí. 

09:15 - slavnostní start cyklopouti s požehnáním na cestu (před klášterním kostelem na Mariánském náměstí). Při slavnostním startu bude na programu také společné foto účastníků v cyklopoutnických dresech. 

Odjezd z Uherského Brodu 

Po slavnostním startu se vydáme společně v pelotonu do Havřic (městská část Uherského Brodu) a po cyklostezce směr Nivnice. Dále budeme pokračovat (už ve skupinkách) a to opět po cyklostezce směrem Dolní Němčí, Hluk, Ostrožská Lhota, Uherský Ostroh, Veselí nad Moravou, Strážnice, Skalica (SK) až do cíle první etapy, kterým je slovenské poutní místo Šaštín-Stráže. Zde budeme nocovat přímo v klášteře (bývalý internát gymnázia) + tělocvična.


Poznámky a upozornění

Každý účastník si může vést pouze jedno zavazadlo v celkové váze do 15 kg. Je nutné, aby zavazadla byla skladná. Vzhledem k optimálnímu využití ložného prostoru autobusu nesvazujte svá zavazadla k sobě!! Pro snadnější identifikaci si každé označte jmenovkou. Nepodceňujte stav svých kol a bezpečnostních prvků. Na kola použijte prvky pro zvýšení Vaší viditelnosti (odrazky, blikačky, reflexní pásky). Všechna kola, pak při přepravě zpět do ČR (i kdo bude potřebovat převést během cyklopouti) musí být označena VISAČKOU s vaším jménem, příjmením a telefonem, abychom je mohli identifikovat při příjezdu, a nebylo vám kolo vyloženo jinde. 

V případě nejasností můžete kontaktovat hlavního organizátora na telefonu 777623930
nebo na e-mailu info@cyklopoute.cz.


Za organizační tým s orelským pozdravem Zdař Bůh naší cyklopouti ☺ 

Petr Gabriel, hlavní organizátor cyklopoutí

Harmonogram - Cyklopouť 

 

(02. - 15. srpna 2024) 

 

2/8

Sraz účastníků v Uherském Brodě (podvečer) 

SO

3/8

1. etapa Uherský Brod – Šaštín-Stráže 85 km 

NE

4/8

2. etapa Šaštín – Vídeň 105 km 

PO

5/8

3. etapa Vídeň – Gloggnitz 105 km 

ÚT

6/8

4. etapa Gloggnitz – Bruck an der Mur 80 km 

ST

7/8

5. etapa Bruck an der Mur – Judenburg 70 km 

ČT

8/8

 6. etapa Judenburg – Sankt Veit an der Glan 90 km 

9/8

7. etapa Sankt Veit an der Glan – Arnoldstein (přes Villach) 80 km

SO

10/8

8. etapa Arnoldstein – Gemona del Friuli 80 km

NE

11/8

9. etapa Gemona del Friuli – Aquileia 90 km 

PO

12/8

Pobyt v Aquileia (u Jaderského moře - Grado)

ÚT

13/8

Pobyt v Aquileia (u Jaderského moře - Grado)

ST

14/8

Pobyt v Aquileia (u Jaderského moře). Večer odjezd autobusem do ČR.

ČT

15/8

Návrat v ranních hodinách busem do ČR 


 

Pořadatel si vyhrazuje právo změny těchto informací.

 

 

Dáváme sportu smysl

 

 

Orel Uherský Brod

 

Korespondenční adresa:

 

Orel Uherský Brod

Orelský stadion
ulice Lipová 2614
688 01 Uherský Brod

Tel. +420 777 623 930

 

e-mail: info@cyklopoute.cz

 Číslo bankovního účtu:

Číslo účtu: 2201165695/2010

 



TOPlist

 

 

 

 

 

Naši sponzoři a partneři:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

papezpapezcestacestaslideslide33slide4vsichnislide6